Om in aanmerking te komen voor vergoede zorg, is een verwijzing van de huisarts of gemeente nodig. De kosten worden vergoed tot een maximaal aantal uren, bepaald door de gemeente. De Kind- en jeugdspecialist heeft contracten met onderstaande gemeenten:

Arnhem, Doesburg, Duiven, Lingewaard, Overbetuwe, Renkum, Rheden, Rozendaal, Rijnwaarden, Westervoort, Zevenaar. Zie hier ook de gegevens per gemeente

Houdt u er echter wel rekening mee dat er een maximaal aantal uren beschikbaar is waarbinnen de behandeling vormgegeven moet worden. Voor een aanvullende behandelsessie van +/- 45 minuten betaalt u 100 euro. Heeft u liever niet dat uw zorgvraag via de gemeente aangevraagd wordt? (o.a meer privacy, kortere wachttijden, geen verwijzing etc). Dan kunt u er voor kiezen om de zorg zelf te betalen. Neem gerust contact op voor meer informatie over de overige tarieven (intake, onderzoek etc). 

Afzeggen?

Indien een afspraak onverhoopt niet door kan gaan (bijvoorbeeld vanwege ziekte etc), dan dient dit minimaal 24 uur van te voren doorgegeven te worden per mail of telefoon. Bij het niet tijdig afmelden van een behandeling wordt 45 euro in rekening gebracht, bij een intakegesprek is dit 75 euro en bij een psychologisch- en/of intelligentie-onderzoek is dit 125 euro. Deze kosten kunt u niet declareren bij de gemeente. 

Reiskosten

Voor een observatie (thuis of op school), een gesprek (bijvoorbeeld op school) en een behandeling op een externe locatie geldt een kilometervergoeding van € 0,19 cent per km.  Dit wordt vaak niet door de gemeente vergoed. 

Overig 

Woont u in een andere gemeente en/of heeft u geen verwijzing, maar wilt u wel gebruik maken van de hulp? Dat is zeker mogelijk. U moet er dan wel rekening mee houden dat de behandelcontacten maandelijks aan u worden gefactureerd. Informeer altijd bij uw eigen gemeente of u toch een deel vergoed kunt krijgen.