Tarieven jonger dan 18 jaar

Om in aanmerking te komen voor vergoede zorg, is een verwijzing van de huisarts, jeugdarts, kinderarts of gemeente nodig. De kosten worden vergoed tot een maximaal aantal uren, bepaald door de gemeente. De Kind- en jeugdspecialist heeft contracten met onderstaande gemeenten:

Arnhem, Doesburg, Duiven, Lingewaard, Overbetuwe, Renkum, Rijnwaarden, Westervoort, Zevenaar. Zie hier ook de gegevens per gemeente

Let op: voor de gemeenten Rheden en Rozendaal geldt dat nieuwe aanmeldingen van nieuwe cliënten (18-) na 15 december 2020 niet meer vergoed worden door de gemeente. Lokale zorgaanbieders zijn niet gecontracteerd voor vergoede zorg vanaf medio 2021. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de gemeente Rheden of Rozendaal. Vanzelfsprekend nemen wij binnen de praktijk nog wel cliënten aan uit deze gemeentes (niet vergoede zorg).

Houdt u er wel rekening mee dat er een maximaal aantal uren beschikbaar is waarbinnen de behandeling vormgegeven moet worden. Voor een aanvullende behandelsessie van +/- 45 minuten betaalt u 110 euro (dit is inclusief voorbereiding en uitwerktijd).  Neem gerust contact op voor meer informatie over de overige tarieven (intake, onderzoek etc). 

Heeft u liever niet dat uw zorgvraag via de gemeente aangevraagd wordt? Bijvoorbeeld vanwege meer privacy of kortere wachttijden (omdat er geen beschikking aangevraagd hoeft te worden), dan kunt u ervoor kiezen om de zorg zelf te betalen. 

Tarieven en Voorwaarden

Particuliere tarieven

Telefonische screening voorafgaand aan de aanmelding Kosteloos
Uurtarief (60 min) per behandelaar, zowel voor directe als voor indirecte tijd 110 euro
Intelligentie onderzoek (inclusief verslag) 715 euro

 

Overige tarieven

Reistijd (per 30 minuten) 50 euro
Reiskosten per kilometer 0,21 cent
Telefonisch- of emailcontact met cliënt of derden per 15 minuten  27,50 euro

N.B. Alle tarieven zijn BTW vrij

Een volledig overzicht van alle kosten en voorwaarden kunt u hier vinden.

Afzeggen?

Indien een afspraak onverhoopt niet door kan gaan (bijvoorbeeld vanwege ziekte), dan dient dit minimaal 24 uur van te voren doorgegeven te worden per mail of telefoon. Bij het niet tijdig afmelden van een behandeling wordt 50 euro in rekening gebracht, bij een intakegesprek is dit 80 euro en bij een psychologisch- en/of intelligentie-onderzoek is dit 130 euro. Deze kosten kunt u niet declareren bij de gemeente. 

Overig 

Woont u in een andere gemeente en/of heeft u geen verwijzing, maar wilt u wel gebruik maken van de hulp? Dat is zeker mogelijk. U moet er dan wel rekening mee houden dat de behandelcontacten maandelijks (of aan het eind van het traject) aan u worden gefactureerd. Informeer altijd bij uw eigen gemeente of u toch een deel vergoed kunt krijgen.