Over Anniek

Vanaf jonge leeftijd heb ik affiniteit met kinderen die op enige wijze vastlopen. Mede daarom ben ik na de Pabo te hebben gedaan, orthopedagogiek gaan studeren. Ik ben inmiddels geruime tijd afgestudeerd als orthopedagoog en heb de postdoctorale opleiding Orthopedagoog – Generalist afgerond. Ik heb ervaring in het onderwijs en in de jeugdzorg, zowel de open- als de gesloten residentiele jeugdzorg. Hier heb ik brede ervaring opgedaan met het diagnosticeren en behandelen van kinderen, jongeren en gezinnen die vastlopen in hun ontwikkeling.  

Een mooie uitdaging vind ik het om vanuit een veilige basis met kinderen, jongeren en gezinnen te werken om samen tot antwoorden en oplossingen te komen. Een toegankelijke en veilige sfeer waarin een ander zich op zijn gemak voelt, vind ik erg belangrijk. Je kunt immers pas groeien en ontwikkelen vanuit een omgeving waarin je je prettig en fijn voelt. Het kijken naar mogelijkheden en perspectief staat voor mijn centraal.  

Mijn werkzaamheden bij de Kind en Jeugdspecialist richten zich op het behandelen van kinderen met trauma, stemmingsproblemen, een negatief zelfbeeld, autisme, angst, persoonlijkheidsproblematiek etc (zie ook link aanbod). Afhankelijk van de vraag, verricht ik diagnostisch onderzoek. In mijn behandelingen maak ik gebruik van effectieve methoden (evidence based), die ik op maat toepas (oa cognitieve gedragstherapie, schematherapie en EMDR).  

Naast mijn werkzaamheden voor de Kind en Jeugdspecialist ben ik werkzaam als regiebehandelaar in de jeugdzorg. 

Ik denk graag mee over wat bij iemand past, de sterke kanten van een kind, jongere of van het gezin staan hierbij voor mij centraal.  

Anniek