Franke Runhardt, GZ-Psycholoog en Orthopedagoog- Generalist, EMDR

Over Franke

Als het met een kind niet goed gaat, dan raakt dat een heel gezin en andersom. Dit samenspel tussen ouders en kind heeft mij altijd al gefascineerd. Mijn streven is om ouders en kind zo goed mogelijk te begrijpen door goed naar hen te luisteren, naast hen te gaan staan en hen te adviseren waar nodig. Ik ga hierbij uit van hun kennis en krachten. Zij kennen elkaar immers het beste.  Door hen zoveel mogelijk bij de diagnostiek en behandeling te betrekken ontstaat er wederzijds vertrouwen en worden er al snel mooie resultaten geboekt. Het weer gezond kunnen laten functioneren van gezinnen en het helpen van kinderen en jongeren bij hun ontwikkeling door effectieve behandelingen aan te bieden in een kleinschalige praktijk is voor mij de reden geweest om De Kind- en Jeugdspecialist op te richten.

Ik ben afgestudeerd aan de Universiteit van Groningen als GZ-Psycholoog (Kind- en Jeugd) en Orthopedagoog-Generalist. Door het behalen van twee postdoctorale titels beschik ik over veel kennis en kunde. Jarenlang ben ik werkzaam geweest in de Kinder- en Jeugdpsychiatrie en in de Jeugdzorg. Hierdoor heb ik ruime ervaring opgedaan in het diagnosticeren en behandelen van kinderen, jongeren en jongvolwassenen (4-23 jaar) met zeer uiteenlopende vragen.  Als moeder van 3 kinderen weet ik zelf ook hoe kwetsbaar het ouderschap kan zijn. Het betrekken van ouder(s)/verzorger(s) en het met hen meedenken over de opvoeding is dan ook iets wat ik belangrijk vind om een behandeling te laten slagen. Het hierbij samenwerken met andere professionals die om het kind/jongere heen staan vind ik van groot belang om de zorg zo goed mogelijk vorm te geven.

Veel affiniteit en ervaring heb ik met het behandelen van trauma, angstklachten, stemmingsklachten (bijv somberheid/depressie), een negatief zelfbeeld, autisme en opvoedingsvraagstukken etc (zie ook link aanbod). Mijn persoonlijke doel is om kinderen en jongeren een ontwikkelingsgerichte omgeving te bieden waarbij de sociale, emotionele-en persoonlijke ontwikkeling optimaal gestimuleerd wordt.

Samen werken aan verbetering!

Franke Runhardt – van Ommeren

 

Contact opnemen

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.